во

Ало, Брза помош, мојот пријател падна на земја, мртов е, не мрда!

Мујо и Хасо ловат дивеч во шумата. Наеднаш Хасо падна на земја, ги превртува очите и му избива пена на устата. Кутриот Мујо веднаш се јавува на брза помош:

– „Ало, Брза помош, мојот пријател падна на земја, мртов е, не мрда!”

Од другата страна, се слуша глас:

– „Чекај, смири се, прво увери се дека навистина е мртов“.

Тишина и наеднаш се чул истрел. Мујо:

– “Да, и што сега?”