во

Ало, газда ми пукна рачката од лопататa…

Богат Кумановец оди на пат и му вели на својот слуга дека може да му се јави само ако е многу, многу важно.

Само што стигнал на одреденото место му зазвонува мобилниот.

– Ало, газда ми пукна рачката од лопататa.

– Ало, па ти нормален си?! Стап? За тоа ми се јавуваш,

– Ама газда многу е пукнат.

– Па што си правел?

– Па го закопав вашето куче.

– Молам, па што му се случило на кучето?

– Па падна греда врз него…

– Каква греда?

– Кога шталата ви гореше.

– ШТАЛАТА!!!!Како мислиш шталата?!

– Па кога куќата ви се запали!

– Чекај малку,КУЌАТА!Како се запалила куќата?!

– Па од свеќата.

– Од каква свеќа?

– Oд свеќата што ја запаливме кога татко ви умре.

– Ја не можам да верувам, ќе добијам инфаркт…

– Па и тој доби инфаркт!

Со плачлив глас газдата: –А како добил инфаркт?

– Па, кога не најде мене и вашата жена заедно во кревет!