во

Ах, помислува тој, кога онаа мојана би имала такви нозе…

Мажот се враќа од работа, после напорен ден. За да го одмори мозокот од работата решава да излезе на прошетка, бидејќи времето било убаво. Додека оди разгледува околу себе… Од спротивниот правец се приближува непозната девојка.

– Ах, помислува тој, кога онаа мојана би имала такви нозе.

После неколку метри, поминува друга девојка.

– Ах, кога онаа мојана би имала такви гради, помислува тој.

На неколку чекори понатаму, сретнува трета девојка.

– Ах, кога онаа мојана би имала ваков задник!

Стигнува дома, ѕвони на вратата и отвора жена му.

-Ах, драга, цел пат размислував за тебе!