во

А бе јас сум од Америка, најубава држава има се што сакаш.

Човекојадци ги грабнале Американец, Русин и Драчевчанец и рекле да кажат од каде се. Ако тие знаеле ке ги пуштеле на слобода, а ако не тогаш ги прават сендвичи.

Американецот:

– А бе јас сум од Америка, најубава држава има се што сакаш.

Човекокадецот:

– Не, не знам, ајде сега ке те праиме сендвич.

Русинот:

– А бе јас сум од Русија најголема држава е и исто има се.

Човекојадецот:

– Не, не знам ниту Русија и ти ке станеш сендвич.

Драчевчанецот:

– Јас сум од една мала држава Македонија од главниот град Скопје од едно мало место Драчево.

Човекојадецот:

– Па шо не кажеш бе, ние од таму земаме кромид за сендвичите!!