во

Блажо и Мара решиле да собират пари за одмор…

Блажо и Мара решиле да собират пари за одмор…

Купиле касица-прасица, а ставиле у спалната, и си рекле сег’гаш каа че кецат, да турат по 100 денари у касичката…

Дошло време за на одмор, а отварат касичката да видат колку пари имат собрано…

Гледа Блажо унатре една купица по 100 деанри, ама врие и од по 500 денари, 1000 денари, и од по 2000 денари…

Изненаден Блажо и вика на Мара:

-Маре срце, одека волку пари ма, ја ставаше сал по 100 денари…

-Ее Блажо, не се сите каа тебе стиснати…