во

Влегувај во кола, и те молам веднаш дојди! Ми пукна цевка, цел подрум ми плива во вода!

Петок попладне… пукнала водоводна цевка во домот на еден доктор, вода насекаде, лом. Докторот веднаш му се јавил на својот водоводџија.

– Влегувај во кола, и те молам веднаш дојди! Ми пукна цевка, цел подрум ми плива во вода!

– Не можам денес никако, слава ми е. Дојдени ми се сите роднини, пријатели, комшии… викни некој друг.

– Кога тебе ќе ти се разболи некој во семејството, и кога ќе ми се јавиш, јас без збор доаѓам!

– Во право си, еве доаѓам одма.

Стигнал водоводџијата кај докторот, ја отворил вратата од подрумот и од третата скала фрлил два аспирина во водата и рекол:

– Ако не спадне до понеделник, јави ми се пак.