во

Возе Блажо шиба со камионот низ Словенија, и наму пред Љубљана го застануе полиција…

Возе Блажо шиба со камионот низ Словенија, и наму пред Љубљана го застануе полиција, и полицаецот му вика:

-Drug, migalec vam ne dela…

Излева Блажо од камионот, се врте на сите страни, зачуден, полицаецот па:

-Drug, pogledajte, migalec vam ne dela…

Блажо сал врте околу камион, се фаќа за главата, нешто не му е јасно, а виа полицаецот се запнал:

-Migalec vam ne dela…

А Блажо му вика:

-Абе да ти го наврам и жмигавец, шо си запнал, нели гледаш ми а нема приколицата…