во

Вози побавно, си ги испокршивме забите!

Автобус од Берово за Штип. Од последното седиште се слуша:

– Еј, пе*ер, вози побавно, си ги испокршивме забите!

По малку:

– Еј, пе*ер, вози побрзо веќе доцниме!

По малку:

– Еј, пе*ер, отвори го прозорецот ќе се задушиме!

– Еј, пе*ер, затвори го прозорец ладно е!

На возачот му пука филм, застанува, ја зема хеблата и тргнува бесен кон задниот дел на автобусот. Во тој момент една баба го фаќа за раката и му вели:

– Пе*ерче, бабе, не им се лути, прости се.