во

Господине судија, се враќам од работа и ја гледам жена ми гола во креветот, а еден тип бега под терасата…

Судска парница. Судијата вели:

– Нека влезе обвинетиот!

– Господине судија, се враќам од работа и ја гледам жена ми гола во креветот, а еден тип бега под терасата, само по гаќи и маица. Затоа го грабнав фрижидерот, го фрлив по него и му ги скршив нозете.

Судијата вели:

– Нека влезе тужителот!

– Господине судија, јас секое утро си трчам по истата патека и кога наеднаш фрижидер ме удри и ми ги скрши нозете.

Судијата вели:

– Нека влезе сведокот!

– Господине судија, си седам јас во фрижидерот и чувствувам како летам…