во

Го прашале еден старец „како помина 52 години без проблеми во бракот?

Го прашале еден старец „како помина 52 години без проблеми во бракот?

Тој одговорил:

– На денот на свадбата се договоривме кога ќе се нервирам, таа да оди во кујна додека јас не се смирам.

А жена ми кога ќе се нервира, јас да излегувам во дворот додека не се смири.

И еве ме, фала богу мирен и опуштен без проблеми 52 години овде во дворот…