во

Да не беше снаа ми, јас никогаш не би видела бања!

Отишла баба на бања и им кажува на останатите:

– Да не беше снаа ми, јас никогаш не би видела бања!

Останативе едногласно:

– Опааа… значи снајка ти плати за на бања?

– Не бе, ме бутна шо скали!