во

Две студентки цимерки пржат виршли. Едната им отсекува по едно парченце од краевите и ги става во тавчето….

Две студентки цимерки пржат виршли. Едната им отсекува по едно парченце од краевите и ги става во тавчето. Другата зачудено ја прашува:

– Зошто им ги сечеш краевите?

-Не знам, ама мајка ми секогаш така ги прави.

За викенд девојката си оди дома и ја прашува мајка си:

-Мамо, зошто секогаш ги отсекуваш краевите кога правиш виршли?

-Не знам, баба ти секогаш така ги прави…

Девојката се јавува кај баба и за да ја праша.

-Не знам точно, семејна традиција е. Мајка ми секогаш така ги правеше.

Девојката оди да ја посети својата прабаба во дом и конечно да ја открие оваа кулинарска тајна.

-Бабо, зошто на виршлите пред печење им се отсекуваат краевите?

-АМАН, УШТЕ ЛИ НЕ КУПИВТЕ ПОГОЛЕМО ТАВЧЕ?!