во

Докторе, имам голем проблем, се помочувам во сонот да му се сневиди…

Оди Блажо на доктор, и му вика:

– Докторе, имам голем проблем, се помочувам во сонот да му се сневиди…

– Де бре Блажо, ами голем си ти за таа работа, де кажи што е проблемот…

– Абе ми иде едно џуџе во сонот, и ме прашува:

– Блажеее, мочкаме ли…

И јас му одговарам:

– Неее…

– Ами што чекаме…

И така јас докторе, се помочувам во гаќите да му се сневиди…

Вака сега, вечер кога ќе си легниш, и кога ќе те праша да ли си мочкал, ти ќе му речиш:

-Даа мочкав…

Вечерта си легнува Блажо, заспива и еве го џуџето пак го прашува:

-Блажее, мочкаме ли бре…

-Ами даааааа…

-А се исраме ли…

-Нееее…

-Ами што чекамеееее…