во

Докторе, имам сè, бизнис, пари, куќа, јахта, но жена ми не може да забремени….

Богат дедо оди на доктор и вели:

– Докторе, имам сè, бизнис, пари, куќа, јахта, но жена ми не може да забремени.

– Колку години има таа?

– 25.

– А вие?

– 75 години.

– И вашата жена не може да забремени?

– Да!

– Тогаш отидете со јахтата со својата жена, земете си и млад асистент со вас, за да не ви трпи бизнисот, и направете едно долго патување. Морскиот воздух чуда прави.

Два месеци подоцна, дедото повторно доаѓа кај докторот, става шише виски на масата и вели:

– Повелете докторе, за вас. Ви благодарам за прекрасниот докторски совет што ми го дадовте. Жена ми е бремена.

– А помладиот асистент? – прашува докторот.

– Знаете докторе… И таа е бремена. Морскиот воздух навистина чуда прави!