во

Докторе, навистина ли ќе ме оперира студент?

Пациент во операциона сала го прашува докторот:

– Докторе, навистина ли ќе ме оперира студент?

– Да.

– А ако е неуспешна операцијата?

– Нема да го положи испитот!