во

Еее пријателе, памтиш ли каа одеме на одмор во Бугарија на море, како ти се радуваа…

Трпе пијан се моча позади кафана.

Со едната рака е потпрен на ѕидот, а со другата си го држе и му зборува:

– Еее пријателе, памтиш ли каа одеме на одмор во Бугарија на море, како ти се радуваа, како те милуваа Чехињи, Пољакињи, Германки…

Во тој момент од задникот се испуштил мал прдеж.

Се врте Трпе и му вика:

– Ти да чутиш!!! Да не кажам шо ти се случи каа беме во Турција на море!