во

Е добро бе сине како доби 3 кеца?!!!

Е добро бе сине како доби 3 кеца?!!!

Трпе: Па по македонски пишувавме реченици и Никола напиша: Ана го сака Перо, Марко напиша: Ана го сака Митре и Стефан напиша: Ана го сака Трајче.

Таткото: Е добро бе таа Ана курвиште невидено!!!

Трпе: Па и ја тоа го реков…

Таткото: Е добро бе а како по математика доби кец?!!!

Трпе: Па наставничката рече дека 2+3 е 5 и мене ме праша колку е 3+2?

Таткото: Па исти кур!!!

Трпе: Па и ја тоа и го реков…

Таткото: Е добро бе, а како по веронаука доби кец?!!!

Трпе: Па наставничката викаше дека Господ е насекаде…кај нас дома, надвор…насекаде…и јас ја прашав:

– А наставничке и кај Цветко во подрум? И она ми вика: Да Трпе.

Таткото: Е жими куров! Цветко нема подрум!

Трпе: Па и ја тоа и го реков.