во

Е? Супер, и јас сум од Македонија. Да мавнеме по една за Македонија?

– Што има брате? Од кај си?

– Од Македонија!

– Е? Супер, и јас сум од Македонија. Да мавнеме по една за Македонија?

И пијат една тура заедно. Првиов пак прашува:

– А, од кај од Македонија?

– Од Охрид.

– Ух, Охрид!! Браво друже и јас сум од Охрид! Дај да мавнеме уште по една тура за Охрид!!

– Како се викет мајкати и таткоти?

– Трајан и Гордна!! Аман бе и мојте така се викет ај да мавниме уште по една за нив!!!

Се напиле уште една тура кога првиов пак:

– А,во кое школо си учел средно?

– Па, матурирав тука одма кога ќе излезеш, лево.

– Леле, и јас! Дај уште по една чашка! И така пијат уште две тури, кога во кафаната влегол некој стален гостин па го прашува келнерот:

– Па, што има денес?

Келнерот му одговара:

– Ништо друже, близнациве пак се камен пијани!