во

Здраво, колку заработуваш месечно?

Горд нов газда сака да ги истера од работа мрзливите вработени.

Обиколува околу фабриката и гледа како некој се потпира на ѕидот.

Го прашува:

“Здраво, колку заработуваш месечно?”

„300 евра, господине“.

Новиот газда му вели: „Остани тука каде што си“.

Отишол до своето биро и се вратил назад со неколку банкноти.

И вели: „Земи ги овие 600 евра и не сакам повеќе да те гледам овде“.

Младиот човек ги земал парите и брзо си заминал.

Шефот триумфално гледа кон вработените кои биле сведоци на инцидентот… и вели:

„Може ли некој да ми каже што точно правеше тој мрзлив човек тука?

Еден мал глас одговора: „Само што донесе пица и си ги чекаше парите…“