во

Знаиш Трпе како мене стално ме болеше главата и страдав од мигрената…

Трпе си оди од работа дома, и ја гледа Трпана среќна и расположена…

Трпана: Знаиш Трпе како мене стално ме болеше главата и страдав од мигрената.

Трпе: Даа тебе стално те боли главата…

Трпана: е па последните две недели не ме боли повеќе.

Трпе зачудено: како е можно тоа, што се случи.

Трпана: Ја знаиш колешката Мара, е таа ми препорача еден добар психијатар, и пред две недели бев кај него и оттогаш еве главата не ме боли…

Трпе зачуден и неможи да верува што слуша , сепак ја прашува Трпана: како е тоа можно…

Трпана: Па така, психијатарот ме натера да застанам пред едно големо огледало, и да се гледам себеси во него и да повторувам три пати: “мене не ме боли главата, мене не ме боли главата, мене не ме боли главата “

Трпе уште позачуден, но не и вели ништо на Трпана…

А Трпана: Знаиш Трпе мислам би требало и ти да одиш кај тој психијатар и да прашаш за помош за тебе, за нашиот сексуслен живот…

По една недела Трпе се враќа од работа сиот среќен и и вели на Трпана веднаш да одат во спалната да водат љубов…

Трпана радосна одат во спалната и водат љубов како никогаш порано…

Веднаш потоа Трпе станува и и вели на Трпана: Не мрдај никаде веднаш се враќам и оди во купатило и по една минута пак се враќа и пак водат љубов уште подобро од
првиот пат…

Веднаш потоа, пак Трпе и вели на Трпана да неоди нигде и дека за една минута тој пак се враќа и пак водат уште подобро од претходните пати… и потоа пак исто…

Трпана неможела да поверува што се случува со Трпе и овојпат само што влегол Трпе во купатило Трпана тивко и внимателно се приближува до купатилото и ја под
отворила вратата да види шо праи Трпе, а тој пак застанат гол пред големото огледало се гледал себеси и наглас повторувал три пати:

“Таа во мојот кревет нее Трпана, таа во мојот кревет нее Трпана, таа во мојот кревет нее Трпана“

****

*****

Погребот на Трпе е Понеделник…