во

Зошто секогаш мажите трчаат по жените, a не и обратно?

Малиот Трпе го прашува татко си:

– Тато! Да те прашам нешто?

– Прашај бе сине.

– Зошто секогаш мажите трчаат по жените, a не и обратно?

– А бе сине… како може такво нешто да прашаш. Па кај се видело стапицата да трча по глувчето?!