во

Извинете, ама зошто секој дене ми дававте по 1 долар, а еве како цела недела ми давате пола долар?

Секое утро еден човек му давал на еден просјак во Њујорк по 1 долар, кога поминувал за накај работа.

И, една недела човекот му дава половина долар наместо еден.

Просјакот на тоа го прашува:

– Извинете, ама зошто секој дене ми дававте по 1 долар, а еве како цела недела ми давате пола долар?

– Епа, знаете, деца растат, на факлутет се запишаа…

И на ова просјакот револтирано станува:

– Што ?! Јас да ви ги школувам децата ?!