во

Извини сине, ама мора да те известиме, ја и мајка ти се разводиме… 45 години страдање… ногу е…

– Извини сине, ама мора да те известиме, ја и мајка ти се разводиме… 45 години страдање… ногу е…

– Ка бе така тато?! И това пред Нова година и Божич?!

– Не можеме вече да се гледаме, вика Перо, изморихме се еден од друг… И да знаеш, не смеа да и кажа ја на сестра ти, ти јави и се. Ај, да не трошиме на телефон… (прекинала врската).

Сино се јавува на сестра му, а она целата бесна:

– Ка така, баш пред Нова година! Остави на мене, ја че се погрижа за това!

Одма шчерката се јавува на башча и:

– Не може да се разводите бе! Не дооди фоф обзир! Ништо да не правите додека не дојдеме ја и брат ми! Слушна ле ме? НИШТО!

Перо прекинува врската, завртува се накај жена му и вика:

– Стано, се иде по план, че дојдат и двујцата за празниците и сами че си платат превозо од Скопје!