во

И тогаш видов змија со жаба во устата. Знам дека жабите се мамка за крап….

Утрово бев на риболов, но многу брзо ми заврши мамката!

И тогаш видов змија со жаба во устата. Знам дека жабите се мамка за крап. Знам дека змијата не може да ме касне додека жабата е во нејзината уста и ја фатив за
врат, ја стиснав и ја зедов жабата.

Потоа се мислев како да ја пуштам змијата, без да ме касне. Затоа отидов и го зедов шишето со домашна ракија и ѝ турив малку во устата.

Змијата ги преврте очите и се преврте… ја пуштив и избегав. Продолжив јас да ловам риба и по кратко време осетив нешто како ми се замота околу нозете. И што да
видам – истата змија ми донела уште две жаби.