во

Кога и да излезам од дома губам пари… Прошлата недела 1000 ден… у петоко 500 ден.

– Што е Стевче ? Што си обесил тоа главата како тиква преку плот?

– Остај Миле не прашувај… Кога и да излезам од дома губам пари… Прошлата недела 1000 ден… у петоко 500 ден., у вторнико 700 ден., денеска 2500 ден. У пи*ку матер нека иде, повише не излавам од дома или ќе излавам без пари.

– Е Стевче голем баксуз си бил, ја имам среќа жена ми ме спасуе, немаш представа колку среќна жена имам.

– Јааааа, стварно ли?

– Да бе кога и да излезе се си наоѓа по нешто.Те златно ланче,те сребрено,те менѓушки,те кондури,неколку пути по 50 ,100 евра , понекоја женска ташна, а еднашка и
бунда си најде.

– Аман бе! А ти ? И ти да не си како неа?

– Не бе… Ја жив баксуз… Само еднашка си најдо дома едно рало мушки гаќи ама и тија мали ми беа…