во

Кога ќе речам ‘Сакам кафе’, значи сакам кафе…

Директор на фирма вработува нова секретарка. Уште првиот ден и ги диктира правилата:

– Кога ќе речам ‘Сакам кафе’, значи сакам кафе.

– Кога ќе речам Ајде да правиме извештај, значи дека сакам с*кс.

– Добро шефе!

Другиот ден директорот.

– Стојне, ај донеси ми кафе и извештај.

– Жалам шефе, но во моментов сум на месечна ревизија.

– Добро, тогаш сакам само кафе.

Му го донела кафето и загрижена што го одбила вели:

– Директоре, ако сакаш извештајот да то го издиктирам усно?

– Не, не, уживај, јас веќе го напишав рачно.