во

Кој го спаси син ми од давење, кој го извади од реката?

Влегува Влав во кафана и вика:

– Кој го спаси син ми од давење, кој го извади од реката?

Eден од гостите скромно дига рака и му вика:

– Јас го спасив син ти…

– A кај му е капата бе?