во

Купил Цветко ново БМВ и го викнал Ставре да го повози малку…

Купил Цветко ново БМВ и го викнал Ставре да го повози малку. Пичи така Цветко по Партизанска 100 на саат и одеднаш за секунда кочи на семафор. Ставре го прашал:

– Шо беше ова бе Цветко?

– АБС.

– Ај да те повозам јас малку у моето Југо сега.

Вози Ставре 60 на саат и на семафор едвај застанал.

– Ставре бе, едвај укочи, шо работа ќе беше ова?

– АЗЗ.

– Шо е тоа АЗЗ бе ? – прашува Цветко

– Ако застане, застане.