во

Мујо и Хасо остареле и си седеле пред куќата и Мујо му вика на Хасо…

Мујо и Хасо остареле и си седеле пред куќата и Мујо му вика на Хасо:

– Си за сладолед? Јас ќе земам чоколаден, ти?

– Со ванила. И те молам, запиши, стари сме, забораваме.

– Какво заборавање, трафиката е зад аголот.

По некое време Мујо доаѓа со два сендвичи со виршла. Хасо го гледа и го прашува:

– А сенф?

– Леле, заборавив.

– Ете, а ти реков, запиши си, се заборава.