во

На некој човек во Германија му се расипало Фиќото на автопат…

На некој човек во Германија му се расипало Фиќото на автопат. Стои тој покрај патот и мавта со раката за да наиде некој да му помогне.

Застанува еден човек со Порше:

– Еј земјак, што се случило?

– Абе еве, ми се расипа Фиќото. Ако можеш да ме одвлечеш до наредниот сервис би било супер.

– Нема гајле! Ако возам пребрзо само засвири и ќе успорам. Го шлепа така Поршето Фиќово, кога одеднаш ги претекнува едно Ферари.

Во возачот на Поршето се разбудила натпреварувачката страст, убрзал и го престигнал Ферарито.

Но и возачот на Ферарито не се давал, па повторно го престигнал Поршето. Додека Поршето и Ферарито се тркаат, на Фиќото малку му фали за да се распадне.

Возачот свири, но без резултат.

На работ на патот стоел полицаец кој сето тоа го посматрал и почнал да пишува записник:

– Порше и Ферари се тркаат, а Фиќо им свири за да му се тргнат од патот.