во

Некој стар прилепчанец немал пари да ја однеси кравата на пазар во Битола па решил да стопира…

Некој стар прилепчанец немал пари да ја однеси кравата на пазар во Битола па решил да стопира…

Го видел некој со порше дека старио стопира и застанал да се позафркава и му вели…

Ајде бе дедо тебе да те земам ама каде ке ја ставиме кравата…

Стариот му вели ами ке ја врзиже за колата и ке трча…

Овај зачуден му вели ај да видоме ке ја врзиме и одиме…

Вози батето 50 гледа на ретровозор трча кравата и ми вели на старио абе дедо ова трча….

Гази 100 па гледа па му вели абе дедо ова стварнп трча…

Гази 200 гледа пак трча кравата еј бе дедо ова трчала…

Старио му вели трча ко ти велам ти неверваш…

По некоја моинута глед батето на ретровозот и му вели на старио дедо ова го има јазикот извадено..

Старио му вели на која страна…

Овај гледа и му вели ами на левата

И старио му вели ах ке не претицва изгледа…