во

Оди Мујо на гости кај Хасо и гледа на вратата пишува: Пази куче!

Оди Мујо на гости кај Хасо и гледа на вратата пишува: Пази куче!

Мујо од страв оди полека да не го осети кучето и ѕвони на врата. Хасо отвара и му вика:

– Што си се исплашил бе Мујо?

– Епа пишува пази куче на вратата.

А Хасо му го покажува малото кученце:

– Пази куче пишува да не го згазиш кучево!