во

Перо, флевај да се исповедаш оти одамна се немаш исповедано…

У некоа црква попот приметил дека секој ден фалат пари. Сумњал на Перо клисарот и решил да го испраша.

– Перо, флевај да се исповедаш оти одамна се немаш исповедано.

Влева Перо и попот прашуе…

– Кој ги зима парите од иконите ???

ТИШИНА…

– Кој ги зима парите од иконите ? пак прашал попот…

ТИШИНА…

Испаднал попот и го викнал Перо да излезе.

-Оти не одговараш бе Перо ???

– Ништо не се слуша бе попе. Ако не веруиш ај да се смениме. Се смениле и сега Перо прашувал…

– Кој а е.е жената на клисарот ???

ТИШИНА…

– Кој а е.е жената на клисарот ???

ТИШИНА…

Излеват двајцата и му вика Перо на попот…

– Оти не одговараш бе попе ?

– Абе стварно ништо не се слушало…одговорил попот…