во

Пијан маж влегува во автобус и една жена веднаш му се пушта…

Пијан маж влегува во автобус и една жена веднаш му се пушта:

– Вие сте пијан!

– А вие сте многу грда!

– Вие сте многу пијан!

– А вие сте најгрдата жена што сум ја видел до сега!

– А вие сте најголемиот пијаница кој сум го видела! – Вели жената и го погледнува задоволно и победнички, бидејќи е негов ред, но тој нема каде да се зголемува
повеќе. Тогаш пијаниот почнува да се смее на глас.

– Што е смешно? – Прашува таа.

– Јас утре ќе отрезнам!