во

Резултатите од крв ти се катасторфа, целиот си запушен со маснотии. Ќе мора нешто да смениш во животот…

Трпе отишол на матичен доктор. Докторот ги гледа резултатите и се фаќа за глава:

– Резултатите од крв ти се катасторфа, целиот си запушен со маснотии. Ќе мора нешто да смениш во животот, или готов си. На пример почни секое сабајле да се качуваш на врв на Водно…

– Дај докторе, не сум луд, дајте некое апче!

– Апчиња тебе не ти помагаат, ќе си фатиш полека, полека да си се качуваш, макар до средно Водно ако ти е тешко до врв.

– Аман докторе, немој, па уште посабајле…

– Е па тогаш Трпе, ако не сакаш да се качуваш на Водно, качувај и се на Трпана секое сабајле, и тоа е добро за срце!

– Ма докторе не претерувај, ене каде е Водно!