во

Решил некој Влав да испита колку го сака фамилијата, па се преправал дека е мртов….

Решил некој Влав да испита колку го сака фамилијата, па се преправал дека е мртов. Се собрале децата, ќерките, зетовите околу него, да го припремат за погреб, и најстариот зет вика:

– Дај да не му купуваме одело, скапо е, многу пари ќе потрошиме за ништо, ќе му зееме тренерки.

Средниот зет охрабрен од предлогот, предложува место кондури да му купат патики и на крај најмладиот вика: Па дај место шешир капче да му ставиме.

Го избањале, го облекле, го ставиле на маса и сите се собрале околу него. Почнале ќерките да кукаат: Татоооооо зошто не остави, каде ќе одиш …

На тоа Влавов се дига и вика:

– На олимпијада, пи*ка ви матер!