во

Сакаш ли сладолед? Ја ќе си земам со чоколада, а ти?

Седат дедо Томче и дедо Мите у парко. Дедо Мите му вика на дедо Томче:

– Сакаш ли сладолед? Ја ќе си земам со чоколада, а ти?

– Ја сакам со ванила. И ќе те молам запиши си, стари смо, забравамо.

Какво забравање бе. Дуќанчето е зад ќошето.

По некое време дедо Мите доаѓа со два сендвича со виршла. Дедо Томче го гледа и му вика:

– А сенф?

– Леле забрави.

– Ееее, а ја убаво ти рече, запиши си, забрава се.