во

Си биле тројца студенти и умреле. Кога умреле отишле кај Св.Петар и тој му рекол на првиот…

Си биле тројца студенти и умреле. Кога умреле отишле кај Св.Петар и тој му рекол на првиот:

– Каде студираш?

– Економски факултет.

– Ааа тоа е лесно, ќе одиш во пеколот.

Го прашува вториот:

– Tи што студираш?

– Медицина.

– Ааа тоа е тешко ти ќе одиш во рајот.

Го прашува и третиот:

– Ти што студираш?

– Електро.

– Ааа тоа е најтешко, ти ќе одиш во пеколот за да видиш што е рај.