во

Собери си ги парталите и марш надвор!

Се испокарале Трпе и Трпана и таа почнала да го брка од дома:

– Собери си ги парталите и марш надвор!

– Оди си таму каде што си по цела вечер!

Трпе пакува алишта во еден куфер, ја пали колата, а Трпана му вика од балкон:

– И полека да умираш!

– Бел ден да не видиш!

– Од малтретирање по цел ден, да се исушиш.

А Трпе искача од кола и довикува:

– Е сега ме збуни!?

– Сакаш да си одам или да се вратам?