во

Споредивме 18 браќа и сестри кои докажуваат дека гените се сè

Изгледот на човекот го одредуваат гените, а бидејќи секој од нас ги наследува од родителите, наликуваме на татковците или мајките, а нашите браќа и сестри пак на нас. Покрај тоа, понекогаш децата се слични не само по изглед: тие често ја избираат истата професија, на пример, глума.

Ларс и Мадс Михелсен

Пенелопе и Моника Круз

Емили и Зои Дешанел

Меми и Грејс Гамер

Дакота и Ел Фанинг

Маги и Џејк Гиленхал

Крис и Лиам Хемсворт

Кејт и Пипа Мидлтон

Џејмс Хевен и Анџелина Џоли

Рајф и Џозеф Фајнс

Овен и Лук Вилсон

Ванеса и Стела Хаџинс

Џесика и Ешли Симпсон

Присли и Каја Гербер

Мери-Кејт и Елизабет Олсен

Руни и Кејт Мара

Хејли Џоел и Емили Осмент

Маколеј и Киран Калкин