во

Судијата го прашува Трпе зошто се разведуваат со Трпана…

Судијата го прашува Трпе зошто се разведуваат со Трпана…

Трпе: Па господин судија минатиот понеделник беше мојот 50 роденден.

Понеделникот сабајле Трпана не ми посака среќен роденден.

Моите стари ( родителите ) нити тие, а ни моите две деца… никој не ми честита тоа утро, и онака натажено заминав на работа…

На работа дури ни моите колеги не ми го честитаа роденденот…

Кога влегов во мојата канцеларија, мојата нова млада секретарка ми го честита роденденот и ми предложи да излеземе за ручек некаде заедно.

Одеднаш се почуствував посебно…

Отидовме на ручек и потоа таа ме покани да одиме во нејзиниот стан на кафе…

Кога отидовме во нејзиниот стан, ми рече дали би почекал малку додека таа влезе во нејзината спална соба…

И реков во ред е ќе почекам…

Таа се врати по 5 минути со голема роденденска торта, заедно со жена ми, со моите родители, со моите деца, со колегите од работа и други мои роднини и пријатели и сите во еден глас извикаа:

ИЗНЕНАДУВАЊЕ СРЕЌЕН ТИ РОДЕНДЕН ТРПЕ !!! – додека јас седев раскомотен на кауч гол…