во

Татко ми е слон, мајка ми е слоница, а јас сум мало слонче, татко ми е лав…

Се вози малиот Трпе во автобус и си пее:

– Татко ми е слон, мајка ми е слоница, а јас сум мало слонче, татко ми е лав, мајка ми е лавица, а јас сум мало лавче… и така си пее пола саат.

На шоферов му пукнал филмот:

– Мали ако татко ти е пе*ер, а мајка ти е ку*ва, што си ти?

– Па… шофер!