во

Тато нешто не ми е јасно, комшијата од лево зема 25.000 плата и одвај сврзува крај со крај…

Детето го прашува татко си:

– Тато нешто не ми е јасно, Комшијата од лево зема 25.000 плата и одвај сврзува крај со крај.

Тој од десно зема 20.000 и јаде леб и сол. Ти земаш 18.000 а дома имаме сѐ – виски, пршута итн.

– Многу е просто сине, јас имам магично стапче и кога ќе мафнам со него, добивам пари.

Следниот ден детето вели:

– Абе тато, цела ноќ мафтам со стапчето и ништо не се случува?

– А ги кажа ли волшебните зборови? – Прашува таткото.

– Да да, „Абракадабра“, нели?

– Не бе сине! „Возачката и сообраќајната за проверка!“