во

Тато, што треба правам на првата брачна ноќ?

Малиот Трпе требало да се жени и ден пред венчавката го прашува татко му:

– Тато, што треба правам на првата брачна ноќ?

– Сине, се што прави жена ти, прави и ти.

Така и било. После венчавката одат во собата, жена му го гледа и он ја гледа неа. Она се соблака, и он се соблака. Она легнува во кревет, легнува и он. Она дига нога, и Трпе дига нога. Му паднало чудно и ја прашал жена му:

– И сега што?

А она му одговорила:

– Епа сега ќе чекаме некој да не изебе.