во

Те молам разбуди ме во 5 часот сабајле…

Се скарале мажот и жената и не разговарале. Во еден миг на мажот му текнало дека следниот ден жена му треба да го разбуди во 5 часот наутро за да оди на аеродром. Не сакал да тој прв да прозбори, па земал ливче и ѝ напишал порака:

‘Те молам разбуди ме во 5 часот сабајле’ – и ѝ го оставил на видливо место.

Следното утро мажот се буди, гледа дека е 9 часот наутро и го пропуштил летот. Гневен станал да ја побара сопругата и да ја праша зошто не го разбудила, кога забележал порака оставена на перницата во креветот:

‘Ајде, 5 часот е, стани…’