во

Тоа би било се за денес, имам важен состанок, сите кои не стигнавте денес, дојдете утре…

Дошол некој селанец кај доктор и чека ред. Целиот ден го поминал во чекалната за на крајот од работното време докторот да излезе и да каже:

– Тоа би било се за денес, имам важен состанок, сите кои не стигнавте денес, дојдете утре.

Човекот на тоа:

– Чекај малку, сега јас што да правам со волкаво печèње?

Докторот само му намигнал и му кажал:

– Вие со печèњето почекајте уште малку, а сите останати одете дома.

Си отишле сите, а докторот го викнал човекот селанец.

– Каде е печèњето?

– Докторе, страшно ме пече кога мокрам…