во

Трпано ја исчисти ли куќата?

Трпе ја прашува Трпана:

– Трпано ја исчисти ли куќата?

– Да, ја исчистив.

– А прашината на полицана?!

– Не ја чепкај, таму запишав телефонски број…

– А пајаков во ќошов?!

– Што ти е крив па сеа Столе?!