во

Трпе и Цветко работеле во Америка како перачи на прозори на облакодери…

Трпе и Цветко работеле во Америка како перачи на прозори на облакодери. Стигнале до стотиот спрат, а Трпе вели:

– Абе Цветко, го утнавме 99-ти. Не ги исчистивме таму.

– И?! Што ќе правиме сега?!

На Трпе му дошла идеја:

– Па ајде бидејќи ти имаш трегери на панталоните, јас ќе те држам за нив, а ти ќе се клацкаш доле и нема да мора ни да мрдаш со рацете.

Се согласил Цветко и после некое време додека висел почнал да се смее. Трпе го прашал:

– Што се смееш ко зелен во ваква опасна ситуација ба?

– Абе ми текна како ќе те залепат по нос трегериве ако ми се откачат!