во ,

Уметник покажува како би изгледале денес 20 историски личности

Можеби некогаш сте замислувале луѓе кои живееле пред многу години и се прашувале како би можеле да изгледаат денес. Тоа е она што уметникот Хидрули Диао навистина сака да го прави со неговите фотографии.

1. Микеланџело

2. Херкулес

3. Васко да Гама

4. Мадам де Помпадур

5. Исак Њутн

6. Јованка Орлеанка

7. Фрида Кало

8. Зевс

9. Леонардо да Винчи

10. Нефертити

11. Лудвиг ван Бетовен

12. Јохан Себастијан Бах

13. Афродита

14. Клеопатра

15. Волфганг Амадеус Моцарт

16. Вилијам Шекспир

17. Мона Лиза

18. Винсент ван Гог

19. Наполеон Бонапарта

20. Јулиј Цезар