во

Фато, морам да ти кажам нешто пред да умрам…

На смртна постела, Мујо и вели на Фата:

Фато, морам да ти кажам нешто пред да умрам…

Молчи Мујо, молчи. Одмарај се, не се мачи, знам се… – му одговара Фата целата расплакана.

Не Фато, морам да ти кажам, те изневерував со кумата, и со сестра ти!

Молчи Мујо, знам, затоа и те отрув…